Telefon

0724261814

Email

contact@synergetic.ro

Program

Luni-Vineri: 10.00 - 20.00

Drenajul limfatic manual

Drenajul limfatic manual este un masaj sistematic și delicat, realizat la suprafata țesuturilor, cu scopul de a îmbunătăți circulația limfei. Efectuarea cu succes a masajului limfatic, necesita o cunoastere si o intelegere profunda a anatomiei si functionarii sistemului limfatic, precum si o indemanare si o sensibilitate deosebite, in aplicarea manevrelor acestui masaj bland si ritmic.

Drenajul limfatic manual reprezinta acel tip de masaj prin intermediul caruia se asigura drenarea lichidelor excedentare de la nivel celular. In acelasi timp, se mentine echilibrul hidric al spatiilor intersititiale si evacuarea deseurilor provenind din metabolismul celular. La evacuarea acestor lichide intersititiale participa doua procese distincte:

– captarea limfei realizata de reteaua de capilare limfatice si

– evacuarea, departe de zona infiltranta, a substantelor preluate in capilarele limfatice.

Captarea este consecinta cresterii locale a presiunii tisulare. De aceea, cu cat va fi mai mare presiunea, cu atat va fi mai mult preluata de capilarele limfatice.

Curgerea limfei poate fi inhibata din mai multe motive, cele mai uzuale fiind lipsa activității fizice, stresul, oboseala sau traumatismele emoționale. Procedurile chirurgicale îndepărtează uneori anumiti ganglioni limfatici sau creează cicatrici care împiedică fluxul limfatic normal.

Asadar, pentru imbunatatirea starii de sanatate si a eficientei sistemului imunitar, va invitam sa faceti o programare pentru Drenaj limfatic.