Telefon

0724261814

Email

contact@synergetic.ro

Program

Luni-Vineri: 10.00 - 20.00

Masajul Terapeutic

Masajul terapeutic manual este una dintre cele mai vechi modalitati de indepartare a durerii si de restabilire a echilibrului psiho-somato-emotional. Este un masaj oferit in scopul obtinerii unor efecte terapeutice.

Masaj Terapeutic

Se poate defini ca un ansamblu de procedee de prelucrare metodica a partilor moi ale trupului prin procedee manuale, mecanice sau combinate care au rolul de a ajuta functionarea in parametri optimi ai organismului, fiind o metoda eficienta de recuperare medicala, de redobandire si intretinere a starii de sanatate a organismului.

Masajul terapeutic, se adreseaza celor care depun munca fizica intensa, persoanelor cu un stil de viata sedentar, persoanelor cu dizabilitati, pentru tratarea anumitor afectiuni medicale (unde este de obicei, parte a unui plan mai amplu de tratament). Acest gen de masaj este, de regula, focalizat pe zonele care necesita tratament.

Terapeutul combină cunoștințele de anatomie, fiziologie și biomecanica, cu puterea atingerii sensibile, devenid un instrument valoros în vederea eliberarii de stres si de durere. Aplicat cu abilitate, masajul ofera o stimulare placuta, ce este dusa catre creier mult mai repede, prin numeroasele fascicule nervoase, inhiband durerea.

Chiar daca aceasta “diversiune” este temporara, ea ofera sansa persoanei să se relaxeze și să se disocieze de stimulii nocivi, suficient de mult timp incat reactia de tip „lupta sau fugi” sa dispara.

Din punct de vedere psihologic, atingerea linistitoare a terapeutului ajută la diminuarea anxietății și a fricii. În cele mai multe cazuri, persoana este
capabila sa-si recapete simtul controlului asupra situatiei in care se afla. Corpul se linisteste, senzatiile placute inunda creierul, scad secrețiile glandelor suprarenale (ce secreta adrenalina, care are, printre altele, funcția de a pregăti organismul pentru “teama, fuga si lupta”), respiratia devine rara si profunda, presiunea sanguina scade, frecventa pulsului incetineste, iar corpul se relaxează și incepe regenerarea.

Unele tehnici de masaj pot fi usor dureroase pe masura ce sunt aplicate; totusi, disconfortul nu trebuie sa fie asa intens incat sa afecteze clientul sau sa dureze mai mult de aplicarea directă a tehnicii. Cu toate acestea, masajul terapeutic, realizat profund, poate determina aparitia unei usoare febre musculare, a doua zi. 

Efecte ale masajului terapeutic:

• combaterea contracturilor muschilor obositi
• imbunatatirea tonusului muscular si a flexibilitatii articulatiilor
• ameliorarea durerilor (efect antialgic) si a inflamatiilor (efect antiinflamator)
• stimularea circulatiei locale sangvine si a celei limfatice
• reglarea nivelului hormonal (cortizon, serotonina, etc)
• imbunatateste metabolismul local.